Fava

Malzemeler : 250 g kuru bakla (1 gece önceden suda bekletilmiş) 100 g (1 orta boy) soğan 100 g (1 orta boy) havuç (kazınıp, iri küpler halinde doğranmış) 150 g (1 orta boy) kereviz (kabuğu soyulup, iri küpler halinde doğranmış) 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı 1/2 çay k. tuz, 1/2 çay k. şeker 1 limonun suyu

SALATALAR Hit: 1379 / Yorum: 0 / 17 Haziran 2013 18:41
Fava
-A +A

 

Baklaları yıkadıktan sonra bir tencereye koyup, üzerine 4-5 cm aşacak kadar su koyun. Zeytinyağının 2 çorba kaşığını ayırın. Soğanı, havucu, kerevizi, kalan zeytinyağını , tuz ve şekeri baklaların bulunduğu tencereye koyun. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Baklalar yumuşayınca tencereyi ateşten alın.

Havuç ve soğanı içinden çıkarın. Kalan malzemeyi bir blendırdan geçirip, bir kaba alın. Limon suyunu ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin. İyice karıştırın. Malzemeyi tekrar tencereye aktarın. Gerekirse biraz su ilave edin. Tencereyi yeniden ateşe koyup, bir taşım kaynatın. Ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakın.

Favayı ılıkken tabaklara koyun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca, ayırdığınız 2 çorba kaşığı zeytinyağını kaşıkla üzerlerine gezdirin.

Kırmızıbiberi serpin. Tabakları kalan dereotu dalları ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları