Güveçte Kuzu Etli Fasulye

MALZEMELER: 500 gr. kuru fasulye 1 kg kuzu eti 2 soğan 2 çorba k. domates salçası 2 çorba k. biber salçası 2 çorba k. tereyağı 5 domates 10 yeşil biber 7 diş sarımsak sıvıyağ tuz su

ET YEMEKLERİ Hit: 1426 / Yorum: 0 / 4 Kasım 2013 13:25
Güveçte Kuzu Etli Fasulye
-A +A

HAZIRLANIŞI:

Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden suda ıslamaya bırakıyoruz. Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Güveci ocakta ısıtıyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Kuzu etini güvece alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz.

Soğanı ve sarımsakları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları ilave ediyoruz. Ayrı bir tencerede kuru fasulyeyi yarı kıvamda haşlıyoruz. Etleri de yarı kıvamda pişiriyoruz. Yarı kıvamda pişen kuru fasulyeyi güvece ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve üzerine sıcak suyunu veriyoruz. Biberleri doğruyoruz. Yemeğimiz kaynamaya başlayınca biberleri ilave ediyoruz.

Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz, güvece ekliyoruz. Kapağını kapatarak 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Güvecin kapağının da üzerini iki kat alüminyum folyoyla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına güveci koyuyoruz ve fırında pişirmeye devam ediyoruz.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları