Kuzu Etli Karnıyarık

MALZEMELER: 7 kemer patlıcan 400 gr. kuzu eti 2 domates 5 köy biberi 1 soğan 1 çorba k. domates salçası 2 diş sarımsak 3 defne yaprağı sıvıyağ tuz karabiber

ET YEMEKLERİ Hit: 1353 / Yorum: 0 / 4 Ekim 2013 17:43
Kuzu Etli Karnıyarık
-A +A

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları ocak üstü köz aparatına koyup, çevirerek közlüyoruz. İç harcı için, kuzu etini küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküp etleri sotelemeye başlıyoruz. Defne yaprağı ve tane karabiber atarak etleri pişirmeye başlıyoruz.


Etler suyunu bırakıp çekmeye başlayınca yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz. Salçasını koyuyoruz ve kavuruyoruz. 2 biberi ve 1 domatesi de doğrayıp tencereye ekliyoruz. Pişmesine yakın tuzunu atıyoruz. Sıcak su veriyoruz ve Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Közlediğimiz patlıcanları soyduktan sonra patlıcanların ortasını bıçakla yarıyoruz.

Kaşıkla içlerini açıyoruz. Pişirdiğimiz kuzulu iç harcı patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Sosuyla birlikte koyuyoruz ki fırında pişince kuru olmasın. Ayırdığımız domates ve biberleri dilimliyoruz ve patlıcanların üzerine birer tane koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları