Makarnalı Tavuk Şiş Şöleni

MALZEMELER: 500 gr. tavuk but 1 pk. taze makarna 2 kabak 2 kırmızı biber 1 kase çeri domates 1 kase arpacık soğan 1 kase mantar 3 köy biber taze kekik zeytinyağı tuz karabiber

TAVUKLAR Hit: 1819 / Yorum: 0 / 4 Ekim 2013 18:21
Makarnalı Tavuk Şiş Şöleni
-A +A

HAZIRLANIŞI:

 Tavukları şerit şeklinde doğruyoruz. Çöp şişlere bir içeri bir dışarı kıvırarak geçiriyoruz. Kabakların baş kısımlarını kesiyoruz. Dilimleyip çekirdeklerini ayıklıyoruz ve küp doğruyoruz. Çöp şişlere geçiriyoruz. Biberleri de ayıklayıp küp doğrayıp, çöp şişlere takıyoruz. Arpacık soğanları da çöp şişlere geçiriyoruz.

Mantarların sap kısmını kesiyoruz, üstlerini de ortadan ikiye kesiyoruz ve çöp şişe takıyoruz. Çeri domatesleri de şişlere takıyoruz. Bütün sebzeleri ayrı şişlere takıyoruz. Geniş bir kaba zeytinyağı döküyoruz. Kekik yapraklarını koparıp içine katıyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz ve karıştırıyoruz. Sebze şişlerini hazırladığımız sosa buluyoruz. Tavuk şişleri de aynı sosa buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Makarna suyunu kaynatıyoruz. Tuzunu ve yağını koyuyoruz ve makarnayı haşlıyoruz. Haşlanan makarnayı süzüyoruz ve servis tabağına döküyoruz. Üstüne de fırında pişirdiğimiz sebze şişleri diziyoruz. Şişlerin hepsini çekiyoruz. Pişirdiğimiz tavukları da sebzelerin üzerine koyuyoruz ve şişlerini çekerek servis ediyoruz.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları