Püreli Soslu Rosto

MALZEMELER: 1 kg dana nuar 1 tutam biberiye 1 havuç 2 soğan 2 çorba k. salça 4 diş sarımsak tuz tane karabiber sıvıyağ su PÜRESİ İÇİN: 4 haşlanmış patates 1,5 su b. süt 2 çorba k. tereyağı tuz

ET YEMEKLERİ Hit: 1323 / Yorum: 0 / 4 Kasım 2013 14:27
Püreli Soslu Rosto
-A +A

HAZIRLANIŞI:

Tavaya az sıvıyağ döküyoruz. Dana nuarı bütün olarak tavaya alıyoruz. Çevirerek kızartıyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Havucu soyuyoruz ve doğruyoruz. Sarımsağı doğruyoruz. Tavaya soğanı, sarımsağı ve havucu da alıyoruz ve soteliyoruz.

Biberiye yapraklarını da atıyoruz. Eti düdüklü tencereye alıyoruz. Tavadaki sebzelerin üzerine salçayı ve tane karabiberi ilave ediyoruz. İçine sıcak su döküyoruz ve karıştırıyoruz. Tavadaki sosu da düdüklü tencereye boşaltıyoruz. Tuz atmıyoruz, kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Püresi için, soyulmuş, haşlanmış patatesleri tencere içinde eziyoruz. İçine tereyağı ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Kıvamını açmak için sütü yavaş yavaş dökerek karıştırıyoruz. Püremizi hazırlayınca servis tabağına döküyoruz. Düdüklüde pişirdiğimiz, eti çıkarıyoruz ve dilimleyerek pürenin üzerine diziyoruz. Tencerede kalan sebzeleri, içindeki biberiyeyi çıkarıyoruz ve püre haline getiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosu etin üzerine dökerek servis ediyoruz.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları