Rüzgar Gülü Kurabiye

MALZEMELER: 150 gram tereyağı 1 su bardağı şeker pudra şekeri karışımı 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta yaklaşık 2 buçuk su bardağı un 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 1 silme tatlı kaşığından biraz az karbonat 2 yemek kaşığı kakao tepsi büyüklüğünde fırın kağıdı veya streç naylon

TATLILAR Hit: 1082 / Yorum: 0 / 4 Aralık 2012 18:58
Rüzgar Gülü Kurabiye
-A +A

HAZIRLANIŞI:

Terayağını şekerle birlikte kabarana kadar mikserle karıştırınız. Sıvıyağı ekleyip tekrar karışana kadar karıştırınız.

Yumurtayı ekleyip karıştırın. Unu karbonat, tuz ve vanila ile birlikte tereyağlı karışıma eleyip tahta kaşıkla veya elinizle karıştırın. Hamuru ikiye ayırıp birine kakaoyu eleyin ve birleşene kadar elinizle yoğurun. Her 2 hamuruda ele yapışmayacak, çok sert olmayan 1 kıvamda olması için gerekirse az un ekleyip hafif yoğurun. Hamurları buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Sade hamuru hafif unlu tezgahta önce elinizle dikdörtgen şekil verip sonra merdane ile 1 santimetreden az kalınlıkta dikdörtgen olarak açın. Çok fazla büyütmeyin, şekil alması zorlaşabilir.

Gerekirse bir spatula yardımı ile dikkatlice açtığınız hamuru fırın kağıdına veya streç naylona aktarın. Kakaolu hamuruda yine yeterince unlu tezgahta aynı şekil ve büyüklükte açıp diğer hamurun üzerine koyun. Kısa kenardan başlayarak fırın kağıdı yardımıyla hamuru düzgün rulo yapın. İsterseniz ruloyu yuvarlayarak biraz daha uzun hale getirip daha fazla kurabiye elde edebilirsiniz. Fırın kağıdının kenarlarını burup paketleyin ve buzlukta 1-2 saat daha rahat kesilmesi için bekletin. ertleşmiş, rahat kesilebilen hamuru alıp düz ve geniş bir bıçakla yarım santimetreden fazla kalıklıkta kesip hafif yağlanmıış tepsiye dizin. Isıtılmış 165C dereceli fırında kabarıp altı hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 1 dakika sonra spatula ile tercihen tel ızgaraya aktarıp soğumaya bırakın.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları