Tatar Çorbası

ÇORBALAR Hit: 3802 / Yorum: 0 / 4 Eylül 2015 17:40
Tatar Çorbası
-A +A

atar Çorbası İçin Malzemeler:

Hamuru için:

1 kilo un

1 tatlı kaşığı tuz

Ilık su

1 adet yumurta

Mantı iç malzemesi için:

750 gram dana kıyma (tercihen yağsız)

Tuz, karabiber

1 demet kıyılmış maydanoz

1 çorba kaşığı biber salçası

Çorbası için:

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı biber saçası

Kuru nane

2 adet domates

1 litre et suyu

1 su bardağı haşlanmış nohut

Tuz

Üzeri için:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Süzme yoğurt

(8-10 Kişilik)

Hazırlanışı:

Unu eleyin. Tuzunu katıp harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp 1 çay bardağı kadar suyu ve yumurtayı ilave edin. Hafifçe parmak uçlarınızla unu toparlayıp karıştırın. Azar azar ılık su katarak sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar (10 dakika sürecektir) yoğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler ayırın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle örtün. Oda ısısında yarım saat kadar dinlendirin.

Mantının iç malzemesi için kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzunu, karabiberini, salçasını ve kıyılmış maydanozunu ilave edin. İyice yoğurun. İç malzeme hazırdır.

Hamurları yeterince dinlendirdikten sonra, her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla çok ince olmayan yufkalar halinde açın. 2×2 cm’lik kareler olacak şekilde hamuru bıçakla kesin. Her parçanın ortasına bir çimdik kadar kıymalı karışımdan paylaştırın. Parmaklarınızın ucunu su ile ıslatıp hamurların iki ucundan tutup karşılıklı kenarlarını birleştirin ve un serpilmiş tepsinin içine, arada bir sallayıp unlanmasını sağlayın.

Çorbayı hazırlamak için 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağını ısıtıp salçayı ve naneyi kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyin. Suyunu hafif çekene dek kavurun. Kalan zeytinyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. 1 litre kadar et suyunu da ilave edin. Kaynamaya yakın önceden diri kıvamda haşlamış olduğunuz nohutları ekleyin. 10 dakika sonra kıymalı hamurları tencerenin içine atın. 5 dakika sonra ocaktan alın.

Mantı çorbasını servis tabağına paylaştırın. Üzeri için isteğe göre sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber ile tatlandırın. Hemen servis yapın.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları