Tavuk Faita (Avokado Sos ile)

TAVUK FAİTA 1 kırmızı soğan 1 sarı dolma biber 1 kırmızı dolma biber 2 adet göğüs tavuk eti 4 adet tortilla MARİNASYON İÇİN: 1 adet chili biberi 1 adet lime kabuğu rendesi ve arzuya göre limon suyu 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz acı biber Zeytinyağı Tuz-karabiber AVOKADO SOS: 2 adet olgun avokado 1/2 adet lime veya limon suyu 1

TAVUKLAR Hit: 2091 / Yorum: 0 / 1 Ağustos 2013 15:21
Tavuk Faita (Avokado Sos ile)
-A +A

Hazırlanışı:

Bir adet chili biberini ve sarımsağı ince kıyın. Limon kabuğu rendesi, kimyon, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve göz kararı zeytinyağıyla hepsini karıştırın.

Kırmızı soğan, sarı ve kırmızı biberleri uzunlamasına aynı boyda olacak şekilde kesin.

Geniş ve yayvan bir kaba tavukları, soğan ve biberleri koyun. Üzerine hazırladığınız sosu ilave edin. Üzerine bir strech filmle kapatıp biraz bekletin.

Bu arada avokado sosunu hazırlayın. 2 adet avokadoyu soyup bir kaseye koyun. 1 limon suyunu sıkın. Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve kırmızı soğanla birlikte küçük küplere kesip ekleyin. Birkaç damla acı sos ve tuzla tatlandırın. Arzuya göre kişniş ekleyebilirsiniz. Hepsini karıştırın ama fazlada parçalamayın.

Avokado sos, süzme yoğurt ve rende cheddar peynirini küçük kaplara koyun. Tortillaları temiz bir beze sararak fırında ısınmaya bırakın.

Marine kabından tavukları alıp kızdırdığınız izli tavada her iki tarafını pişirin. Daha sonra 4-5 dakika kenarda bekletin ve biberler boyunda dilimleyin.

Soğan ve biberleri yumuşayana kadar soteleyin.

Servis için bir ahşaba tavukları alın. Sebzeleri kenarına koyun.Küçük kapları etrafına dizin. Fırından tortillaları çıkarıp koyun. Limon dilimi ve kişnişle beraber servis edin.

 

Avokado Sos:

Kaynak: ardanın mutfağı

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları