Kakaolu Mozaik Kek

HAZIRLANIŞI:

Kakaolu mozaik kekte yapılacak olan ilk işlemden başlayalım.

Önce derin bir kase içerisine her zaman oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini, pudra şekerini ve yumurtaları krema gibi kıvam alana kadar mikser veya herhangi bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım.

Daha sonra bu kasenin içine içine yoğurdu, bir süzgeç yardımıyla elediğimiz unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip çırparak karıştırmaya başlayalım.

Yapmış olduğumuz kek harcını ikiye ayırıp, birini başka bir kaseye boşaltalım.  Kalan veya diğer harcın içine elediğimiz kakao ve tarçını eleyerek harca ilave edelim.

Sonra margarin veya sıvı yağla yağladığımız kek kalıbının içine biraz un serpiştirelim, kek kalıbının içinde sağa sola oynatarak gezdirelim. Sonra,  o unu dökelim.

Daha sonra kek kalıbını içine ilk önce vanilyalı olan beyaz harcı, daha sonra da kakao ve tarçından oluşmuş harcı bir ondan , bir ondan olarak  sıra sıra çaprazlama dökerek yayılmasını sağlayalım. isterseniz bir kaşığın sapıyla çok fazla dağıtmadan  karıştırarak şekil verebilirsiniz. Ve kakaolu mozaik kek pişme aşamasına geldi.

Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 170 ile 180 derece pişirmeye verelim. Tahminen yine fırınınızın ısıtma derecesine bağlı olarak 35 ila 45 dakika arasında pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin. Sıcak olarak kek kalıbından çıkarmayın, yoksa kek parçalanır. O unlu, karışım onun kolay çıkmasını sağlayacaktır.

Dipnot : Kek hamurları genellikle 170 ile 180 derece arasında pişerler. Kabardığına aldanıp fırını kapatmayın arada bir, çok olmamak kaydıyla bir bıçak ile içini delip bakabilir, pişip pişmediğinden emin olabilirsiniz.

Diğer Yazılar